Tre år med Krafttak for grønn vekst
Prosjektet "Krafttak for grønn vekst" var et initiativ fra kraftselskaper i Gudbrandsdalen i 2019 for å bidra til å sette fart på det grønne skiftet for næringslivet i regionen og bidra til at det skapes nye arbeidsplasser.
Forprosjektet ga innblikk i behov og muligheter i regionen og satte retningen for hovedprosjektet. Det ble laget en næringslivsanalyse som prosjektet tok utgangspunkt i, og det ble jobbet etter smart spesialisering som metode. Hovedprosjektet ble gjennomført fra september 2020 til 2023. Les mer om bakgrunnen og metoden for prosjektet her.
Eierne av prosjektet er Gudbrandsdal Energi Holding, Eidefoss, Skjåk Energi, SpareBank1 Gudbrandsdal og SpareBank1 Lom og Skjåk. Innlandet fylkeskommune og alle 12 kommuner i Gudbrandsdalen har bidratt med finansiering og ressurser inn i både styringsgruppe og arbeidsgruppe, og SIVA-partneren Skåppå har hatt prosjektledelsen.
Etter tre år og høyt aktivitetsnivå ser vi både bakover og fremover - hva fikk vi til, og hva skjer videre?
Eierne er veldig fornøyde med resultatene de ser, og skal derfor samarbeide videre. Erfaring og innsikt fra Krafttak videreføres gjennom “Grønt Gir” - en akselerator for bedrifter i Gudbrandsdalen som vil drive bærekraftig og vokse. Følg med på våre kanaler og nyhetsbrev utover vinteren!
Sluttrapport
Her kan du lese om hva prosjektet har lyktes med og har bidratt til frem til nå. Du kan åpne rapporten i et eget vindu ved å trykke her.
Forskning på effekten av Krafttak for grønn vekst
Masteroppgave Eriksson og Myrhaug 2023 - bærekraftigutvikling i tynne RIS, et casestudie om Krafttak for grønn vekst
Masteroppgave Jarvik og Kollstad 2022 - grønn næringsutvikling i tynne, regionale innovasjonssystemer
Nordregio - “can local value creation induce a sense of justice during green transitions” - casestudie fra rurale områder i Danmark, Finland og Norge
Kommer: Forskningsprosjektet REDINN ved Høgskolen i Innlandet har studert Krafttaks aktiviteter siden 2021, og rapport kommer våren 2024.
Ta kontakt med oss dersom du vil høre mer om prosjektet.