Vi er klare for Grønt Gir 2025!
Vi gjentar suksessen fra 2024 - meld deg på Grønt Gir 2025 her:
Grønt Gir 2025 - bli med på den grønne vekstreisen
Bedrifter i Gudbrandsdalen må komme i gang med bærekraftsrapportering og/eller sertifisering for å sikre sin plass i markedet, få en konkurransefordel, være en attraktiv arbeidsgiver og for å ha mulighet til å vokse.
Programmet «Grønt Gir» skal gjøre bedrifter i stand til å levere på den bærekraftskompetansen som er forventet i den aktuelle bransjen bedriften opererer i, og vokse med den nye kunnskapen og innsikten som utgangspunkt. I 2024 ble Grønt Gir gjennomført med stor suksess, og en av tingene som ble løftet frem som en suksessfaktor var skreddersømmen. Vi ønsker å maksimere utbyttet hver enkelt bedrift får ut fra programmet ved å finne det bærekraftstiltaket som er mest hensiktsmessig for den enkelte bedrift. Det er en jungel av tiltak man kan og bør gjøre, og vi ønsker å hjelpe bedriftene med å finne ut hvor bedriften bør legge innsatsen. I Gir skal det også skreddersys, og målet er å vokse.
I Grønt får du tilgang både spisset og generell bærekraftskompetanse. Du vil gjennom tre fellessamlinger med andre bedrifter og tett veiledning mellom samlingene ta kunnskapen inn i den daglige driften og finne ut hvor det monner mest for deg. Du vil også lære om hvilke sertifiseringer som kan eller vil kreves fra din bedrift fremover og som du bør starte arbeidet med i etterkant. Dette er altså ikke et stunt og en rapport for skuffen - men starten på et arbeid som må følge bedriftens utvikling fra år til år.
Gir er Gudbrandsdalens aller første vekstakselerator. Her får deltakere støtte til å ta de riktige valgene til rett tid for å vokse og nå nye mål - med bærekraft som utgangspunkt. Du vil følges gjennom et halvt år og høste kompetanse fra Varde Investeringslaug og en mentor/fagspesialist fra din egen bransje. Du vil få tilgang til utviklingsmidler, og følges tett for å nå målene du setter deg. Gir starter i juni, og avsluttes i desember.
For å kunne være med på Gir må du ha gjennomført Grønt. Dette er fordi vi anser bærekraftskompetansen som en viktig plattform for å vokse.
Grønt Gir har en egenandel på 40.000 kr men små-mellomstore bedrifter får en reduksjon i prisen og betaler kun 16.000 kr. Vi ønsker at daglig leder deltar, men ta gjerne med en annen fra bedriften.
For hvem passer Grønt Gir?
Grønt Gir er for deg som ønsker å være i forkant.
For deg som ønsker å rigge din bedrift for en bærekraftig drift.
For deg som ønsker å være en attraktiv arbeidsgiver.
For deg som ønsker å bidra til levende lokalsamfunn.
For deg som ønsker å vokse.
Vi har plass til 20 deltakere i Grønt, og åtte i Gir. For å kunne delta i Gir må du ha gjennomført Grønt.
Når går programmet?
Hva koster det, og hva vil det kreve av meg?
Deltakelse fordrer oppmøte på alle samlinger:
13. feb: 09.00-14.00
19. mars: 09.O0-14.00
23.april: 09.00-14.00
Forventet egeninnsats er 30-50 timer og inkluderer arbeid med malverk mellom samlingene for Grønt. Gir vil kreve mer egeninnsats, men koster til gjengjeld ingenting å delta i - men du vil i retur få mange, skreddersydde tiltak for å nå målene du setter deg.
Pris for deltakelse
Prisen inkluderer alle kostnader og aktiviteter som er en del av programmet for én person. Dersom bedriften ønsker å delta med en ekstra person vil kostnader for servering faktureres i tillegg. Reise dekkes av den enkelte.
Egenandel på Grønt er 40 000 kr, men om bedriften er en SMB og kvalifiserer til opptak i næringshage eller inkubatorprogram reduseres prisen til 16 000 kr per bedrift. Gir har ingen egenandel, men bedriftene forplikter seg i enda større grad til egeninnsats.
Sitat fra deltakerbedrift i Gir 2024, Bortelaget AS:
“Vi er så glade for å være med i Gir! Bortelaget har endret seg mye det siste året, og gjennom Gir skal vi ferdigstille en oppdatert og ambisiøs strategi. Deltakelsen i Gir er verdifull på flere måter: Vi får et litt ekstra push på å sette av tid og strukturere utviklingsarbeidet vårt. Det er ikke alltid enkelt i en travel hverdag, men gjennom Gir har vi fått mer fart på prosessen.
Gjennom programmet får vi også tilgang på mentorer som gir oss verdifulle råd i utviklingen av selskapet. I alt fra budsjettprosesser, bruk av styret og planlegging av videreutviklingen av selskapet. I tillegg får vi bistand til å hyre inn ekstern kompetanse til kompetanseheving i selskapet. Til slutt blir vi kjent med flere bedrifter med utviklingsplaner i Gudbrandsdalen, bygger nettverk og lærer av hverandre. Det er helt gull!”
Spørsmål? kontakt guro@skappa.no