GRØNT - søk nå!

Sett fart på bærekraftsarbeid og veksten i bedriften

GRØNT

Hvorfor skal jeg delta?

Fra 2024 stilles det krav til bedrifter om å dokumentere bærekraftsarbeidet sitt. Det vil komme fra bankene, offentlige aktører og fra store bedrifter som kjøper varer og tjenester fra mindre bedrifter. Les mer om kravene som kommer her.

Dette betyr at alle bedrifter må begynne å dokumentere bærekraftsarbeidet sitt for å

  • forbli en aktuell leverandør - krav om dokumentasjon og sertifiseringer for å bli valgt

  • bli attraktiv for kunder - være tidlig ute med å møte krav og kommunisere åpent om driften

  • ha mulighet til å vokse - bærekraftsarbeidet gir bedriften bedre vilkår i banken, gjør bedriften aktuell for investorer, skaper mulighet for nye oppdrag og kunder, og gjør at man fremstår attraktiv for arbeidssøkere

Å jobbe med bærekraft er lønnsomt.

Men det må dokumenteres og jobbes med på en strukturert måte. Derfor skal du gjennom Grønt utvikle en egen bærekraftsrapport. Denne kan bedriften din publisere og ta i bruk umiddelbart etter programmet.

Arbeidet du har lagt ned i programmet gjør deg også klar for å gå videre for en sertifisering, slik som Miljøfyrtårn. Da har du både hevet kompetanse som gjør sertifiseringen enklere og raskere, og du har produsert noe av dokumentasjonen som kan føres direkte over.

Hvem kan delta?

Programmet er for bedrifter med forretningsadresse i Gudbrandsdalen, som inkluderer kommunene Skjåk, Lesja, Lom, Vågå, Dovre, Sel, Nord-Fron, Sør-Fron, Ringebu, Gausdal, Øyer og Lillehammer. Dersom det blir ledige plasser kan det åpnes for deltakelse fra bedrifter utenfor Gudbrandsdalen.

Bærekraft er en lederutfordring. For å lykkes må arbeidet forankres både oppover til styre og eiere, utover til eksterne interessenter, og nedover til de ansatte. Vi oppfordrer derfor daglige ledere til å delta. Det er mulig å delta med en ekstra deltaker i tillegg.

Hva kan du forvente?

Programmet er samlingsbasert, og legger i tillegg opp til digitale kollokvier og rådgivning mellom samlingene for å jobbe med malverket. Det vil legges opp til erfaringsutveksling og casearbeid på samlingene slik at deltakere kan lære av hverandre.

Som deltaker får du

  • Foredrag og faglig innhold av høyeste kvalitet

  • Forståelse for hva bærekraftsarbeid betyr for deg og din bedrift

  • Innsikt i relevante krav til din bransje og bedrift

  • Tilgang på malverk å fylle ut undervegs i programmet som du i etterkant kan publisere som bedriftens aller første bærekraftsrapport

  • Rådgivning fra Skåppå både i grupper og direkte med deg som deltaker

Innholdet i programmet leveres i et tett samarbeid mellom Skåppå og Sopra Steria Footprint:

Sopra Steria Footprint er et ledende fagmiljø i Norge på bærekraftsrådgivning. De har lang erfaring fra arbeid med både store og små bedrifter i hele Norge og sikrer at den informasjonen du trenger om utviklingen fremover blir fortalt på en forståelig måte og med gode eksempler å se til. To av deres dyktige rådigvere og foredragsholdere vil følge kurset hele vegen og skreddersyr innholdet for å passe deltakerne som får tilbys plass.

Kursholdere

Sopra Steria Footprint hjelper bedrifter til å ta sterk grønn posisjon på en effektiv og lønnsom måte. Footprint ble etablert som Norges første klimabyrå i 2016 og leverer i dag tjenester i hele verdikjeden, fra bærekraftstrategi og politisk analyse til kreativ kommunikasjon. I 2022 ble Footprint en del av konsulentselskapet Sopra Steria og har dermed styrket kompetanse innen digitalisering og rådgivning.

Eli Toftøy-Andersen

Eli har over 20 års erfaring som leder og konsulent. Hun har bred samfunnsvitenskapelig bakgrunn, god pedagogisk evne og oppdatert utdanning innen Grønn vekst og konkurransekraft. Eli hjelper bedrifter med å sette bærekraft på agendaen, drive prosesser, beskrive tiltak og å få dem gjennomført.

Eli er en strukturert og kreativ person som bidrar til fremdrift og læring på veien. Som konsulent har hun lang erfaring med samfunnsnyttige prosjekter og er ekspert på å skrive om fagtunge tekster til menneskespråk. Hun har et sterkt engasjement for bærekraft og er en erfaren kurs- og foredragsholder.

Marte Bakken

Marte har 15 års erfaring med bærekraftsarbeid, både på operativt og strategisk nivå. I Sopra Steria Footprint jobber hun med selskaper og organisasjoner, som ønsker å forbedre bærekraftsarbeidet sitt. Hun har fagansvar for klimarådgivningen, men jobber med prosjekter på alle bærekraftsområdene. Marte har god innsikt i hvilke krav og forventninger ulike selskaper møter fra politikere, myndigheter, investorer, kunder og andre interessenter, og bruker dette inn i analyser og anbefalinger til selskaper. Hun gir også råd innen strategi, strategisk kommunikasjon og posisjonering, og følger klima-, energi- og næringspolitikk tett. Marte er opptatt av at tiltakene skal være målrettede, forretningsnære og kunne gjennomføres av selskapene hun jobber for. 

Tidligere har Marte vært bærekraftsansvarlig i Statnett, jobbet i Miljødirektoratet, i miljøbevegelsen og som journalist. Hun er sivilingeniør innen industriell økonomi og teknologiledelse, og har en etterutdanning innen journalistikk

Kursholderne har samlet sett inngående faglig kompetanse på analyse, klimaregnskap, regulatorisk utvikling og bærekraftsrapportering samt utvikling av bærekraftige forretningsmodeller og strategi, grønn vekst, pedagogikk og designtekning.

Skåppå har prosjektledelsen for Grønt Gir og tar hånd om all koordinering og den praktiske gjennomføringen. I tillegg vil hver deltaker få mulighet til å sparre med en rådgiver fra Skåppå om bærekraftsrapporten og arbeidet som skal nedlegges etter programmet, og får på den måten støtte til å ta ny kunnskap inn i driften.

Foto: Marijebaan Photography

















Forrige
Forrige

Hvorfor Grønt Gir?

Neste
Neste

Tre år med Krafttak for grønn vekst