DAL - program 9. juni
Gudbrandsdalen har mange fortrinn, og plass til mange flere mennesker. Vi trenger at flere vil bli, komme tilbake og flytte hit. Da må vi tenke nytt. Vi må tråkke opp nye stier og bygge nye varder å navigere etter.
Norman-utvalgets utredning om demografiutfordringer i distriktene fra 2020 pekte på noen av våre største utfordringer fremover; en aldrende befolkning og fraflytting. Dette er også en utfordring for vår region. Vi må skape gode lokalsamfunn for de som allerede bor her, men også for de vi ønsker skal bo her i framtida.
Vi konkurrerer nasjonalt og internasjonalt om kandidater. Skal vi vinne kampen om hodene må vi skape attraktive og framtidsrettede arbeidsplasser. Vi må bygge en helhetlig bo- og arbeidsregion, hvor man kan lykkes og vokse både som person og bedrift.
Hvordan kan virksomheten min bidra til et levende og attraktivt lokalsamfunn, og hva kan jeg gjøre?
Du kan delta både fysisk på Rudi Gard og digitalt gjennom vår portal. Uansett hvordan du velger å delta får du høre spennende foredrag og historier på både nasjonalt, regionalt og lokalt nivå. Du får delta i nyutviklede arbeidsverksteder og diskusjoner.
Etter konferansen vil du sitte igjen med konkrete idéer og mulige tiltak som sikrer deg et fortrinn på vegen videre. Dagen er relevant både for privat næringsliv, offentlige aktører, organisasjoner og forskningsinstitusjoner.
Varde Investeringslaug - Lansering
Gudbrandsdalen har fått et helt eget grønt investeringsfond. Med over 60 millioner i potten skal Varde Investeringslaug investere i lokale bedrifter som satser grønt og framtidsrettet.
Under lanseringen får du møte noen av styremedlemmene og høre mer om både bakgrunn og visjon.
Det blir også flere overraskelser undervegs - dette vil du ikke gå glipp av!
Stemmer fra dalen
Etter lanseringen får vi høre fra tre ulike stemmer fra Gudbrandsdalen. Hva tenker de om hvordan kapital kan være med å drive regionen mot visjonen “den smarte, grønne dalen”?
Magnus S. Rønningen, investor og gründer
Han har bakgrunn som journalist og pr-rådgiver fra Otta i Gudbrandsdalen. Rønningen bygde sammen med Petter Stordalen opp forlagshuset Strawberry Publishing i Norge, Sverige og Danmark. Da konsernet ble solgt til Bonnier i 2021 ble det omtalt som det dyreste forlagsoppkjøpet i nordisk historie.
Sammen med Nasdaq-noterte Karnov Group har han bygd opp legal tech-selskapet Karnov Group Norway som har over 450 norske advokater i forfatterstallen og majoriteten av norske advokatbyrå på kundelisten.
Han eier sammen med Petter Stordalen vinimportselskapet Belmonte Wine Co og det digitale spill- og læringsselskapet FIDL som fokuserer på digitalisering av ikke-akademiske kurs.
Det siste året har Rønningen investert tungt i Vågå hvor han nå eier et kjøpesenter, tre spisesteder og flere historiske bygg. Han har signalisert at han vil satse tungt i Vågå i årene framover for å utvikle tettstedet til bærekraftig turistdestinasjon inspirert av alpebyen Zermatt.
Merethe Sandum, reiselivssjef i Visit Lillehammer
Lillehammer og Gudbrandsdalen har en fremtredende posisjon i Norges reiseliv. Halvparten av næringslivet i denne regionen er en del av det store reiselivet, der fritidsboligsektoren er inkludert, eller det som defineres som «rekreasjonsnæringen».
Visit Lillehammer en av aktørene som jobber med å etablere en klynge for nettopp rekreasjonsnæringen, hvor også kapital til utvikling er viktig. Hun vil fortelle mer om hvordan en klynge kan gjøre næringen mer robust, mer bærekraftige og mer attraktiv.
Eldrid Rudland, daglig leder i Skåppå
Skåppå har ansatte i hele Gudbrandsdalen som bistår med utviklingsstøtte og prosessledelse for både bedrifter og offentlige aktører.
Skåppås visjon er «Den smarte, grønne dalen», og med utgangspunkt i FNs bærekraftsmål jobber de for et framtidsretta og strekt næringsliv i hele dalen. De ser hvor viktig det nå er å handle, og at både bedrifter, det offentlige og privatpersoner satser på innovasjon i eksisterende virksomhet så vel som gründere, og at investeringsfondet kan bety mye for regionen fremover.
Panel og diskusjoner – bli med i debatten!
Arbeidet med å rigge oss for framtida starter nå. Er du klar for å ta et Krafttak?
Etter innledningen får du mulighet til å jobbe med hva dette betyr for deg. Vår utviklingspartner Skåppå fasiliterer for en helt ny type panelsamtale, hvor du får engasjere deg i diskusjoner som setter søkelys på utfordringer og muligheter for Gudbrandsdalen. Du får tilgang på de samme verktøyene og diskusjonene om du deltar fysisk eller digitalt.
Skåppå har høy kompetanse og god erfaring med å få frem konkrete og effektive tiltak gjennom kreative arbeidsverksteder. Du kan engasjere deg i debatten, men vil også bli utfordret på å ta tak i hva du kan gå hjem og gjøre i morgen.
Konferansen varer fra 09:00-16:00.
Bolken DAL varer fra 13:50-16:00.