GRØNN - program 9. juni

Klimaet blir varmere, villere, våtere. Konsekvensene av klimaendringer kan ikke reverseres. Det er nå vi må handle.

I Innlandet har vi satt oss som mål å være klimanøytrale innen 2030. Dette er vår tids største utfordring, og vi må trekke lasset sammen om vi skal lykkes. Både kommuner, bedrifter og vi som enkeltpersoner må kutte utslipp og bruke ressursene vi har på en smartere måte.

For mange virksomheter må hele forretningsmodellen endres for å kunne klare dette. Vi må finne nye måter å tjene penger på, som ikke går på bekostning av klima og de naturgitte ressursene vi har.

Hvordan kan jeg sikre klima- og miljøhensyn for bedriften og i mine daglige oppgaver?

Du kan delta både fysisk på Rudi Gard og digitalt gjennom vår portal. Uansett hvordan du velger å delta får du høre spennende foredrag og historier på både nasjonalt, regionalt og lokalt nivå. Du får delta i nyutviklede arbeidsverksteder og diskusjoner.

Etter konferansen vil du sitte igjen med konkrete idéer og mulige tiltak som sikrer deg et fortrinn på vegen videre. Dagen er relevant både for privat næringsliv, offentlige aktører, organisasjoner og forskningsinstitusjoner. 

Muligheter i det grønne skiftet

Kimabyrået Footprint ser det som sin oppgave å bistå organisasjoner i privat og offentlig sektor med raskere, grønn omstilling. Skal vi lykkes med å nå målene mener Footprint at virksomheter må se forretningsmuligheter i de endringene verden skal gjennom de neste ti årene, og at næringsliv og offentlige virksomheter må bruke sin samlede innovasjonskraft for å trekke i felles retning.

Marte Scharning Lund - Footprint

Marthe Scharning Lund er partner i Fo°tprint og har med seg mer enn 20 års erfaring fra politikken, både nasjonalt og i Oslo. Som Byråd for næring og eierskap, og stabssjef for byrådet i Oslo, har hun de siste årene bidratt til noen av de største grønne omstillingsprosjektene i det spennende skjæringspunktet mellom norsk politikk og næringsliv. I Fo°tprint har hun blant annet jobbet med Ruter, Oslo Kommune, Eliva, Widerøe, NHO og med strategien for «De grønne øyene» i Lofoten.

Fra avløpsvann til verdifull fosfor

Morten Finborud - HIAS IKS. Foto: Hamar arbeiderblad

Hias IKS leverer vann- og avløpstjenester til fire kommuner på Hedmarken, men har de siste årene også gått i bresjen for nybrotsarbeid på sirkulære gjødselprodukter. Fosfor er et mineral verden snart går tom for, og dette har Hias IKS funnet en løsning på. De har utviklet «Hiasprosessen», som er en radikal forbedring av fosforgjenvinning. De kunne i 2021 sette det første fosforgjenvinningsanlegget i Norge i drift. 

Morten Finborud er administrerende direktør i Hias IKS og har vært en viktig drivkraft i utviklingen. Løsningen er nå skutt ut i søsterselskapet Hias How2O som kommersialiserer Hias-prosessen til kunder i inn- og utland. Han vil fortelle hvordan de skaper verdier av avfall og hva det kan bety fremover.

Arbeidsverksted og diskusjoner

Arbeidet med å rigge oss for framtida starter nå. Er du klar for å ta et Krafttak?

Hilde Mølmen og Ida Amble Ruge, Skåppå

Etter foredragene får du mulighet til å jobbe med hva dette betyr for deg. Vår utviklingspartner Skåppå kjører et skreddersydd arbeidsverksted og diskusjoner som setter søkelys på utfordringer og muligheter innen det grønne skiftet for hver enkelt deltaker. Du får tilgang på de samme verktøyene og diskusjonene om du deltar fysisk eller digitalt.

Skåppå har høy kompetanse og god erfaring med å få frem konkrete og effektive tiltak gjennom slike arbeidsverksteder. Du vil jobbe både alene og sammen med andre, og det blir fasilitert for gode samtaler. Deltar du digitalt vil du få det samme skreddersydde opplegget, tilpasset for deltakelse på nett. 

Konferansen varer fra 09:00-16:00.

Bolken GRØNN varer fra 11:20-14:00 med lunsj i midten.

Les mer om konferansen her.

Forrige
Forrige

DAL - program 9. juni

Neste
Neste

Masterplan 2030 - reiselivet setter felles kurs