Nettverk for ung kompetanse blomstrer i Gudbrandsdalen 

I januar 2021 gjorde to engasjerte damer alvor av drømmen om et kompetansenettverk i regionen. Young professionals i Lillehammer og Gudbrandsdalen har nå over 400 medlemmer, og bidrar til å sette ung kompetanse på agendaen i både næringslivet og det offentlige.  


Digital oppstart ga boost  

YPLG-digitalt-mote.jpeg

Birgitte Bay og Silje Lyngved Owrenn tok initiativ til nettverket og har fått med seg en engasjert gjeng innbyggere og potensielle til(bake)flyttere i alderen 20-40 år. Nettverket er for dem som har ambisjoner på egne vegne, ønsker å løfte frem andre og bidra positivt til utviklingen av lokalsamfunnet. Det viser seg at disse er det mange av. 

Selv om nettverket ble opprettet under korona-pandemien har det vært i full aktivitet siden oppstarten. Nettverket har regelmessige møter med inspirerende foredragsholdere, slik som Anita Krohn Traaseth og Nicolai Tangen, eller kaffeprat blant medlemmer om et engasjerende tema. Kanskje bidro pandemien til at enda flere kunne engasjere seg fra starten, delta på alle digitale arrangement og få nye bekjente i hele dalføret.  

Friske tanker om fremtiden 

Nettverket har allerede engasjert seg i viktige problemstillinger for regionen. I byene har man ofte en holdning til at det å flytte ut i distriktet er det samme som å legge bena på bordet. Dette ønsker Young Professionals (YP) å snakke midt imot.  

YPLG-gd-kronikk.jpeg

Det finnes spennende prosjekter og arbeidsplasser i regionen og vi må bli bedre på å kommunisere dem ut. Vi trenger også flere av disse arbeidsplassene om vi skal kunne tilby et attraktivt og konkurransedyktig arbeidsmarked der man får brukt kompetansen sin – og den er alltid i endring.  

En annen viktig endring er at mer fleksible arbeidsplasser gjør at man ikke lenger flytte til byene for å jobbe for nasjonale eller internasjonale aktører, noe som også betyr nye muligheter i distriktene. Med stadig flere gode kontorfellesskap i hele dalen, som er lett tilgjengelige med Dovrebanen -  hovedpulsåren gjennom dalføret, finnes det gode steder både å bo og jobbe for den som vil flytte hit. Dette er noe YP ser store muligheter i og har skrevet en kronikk om i avisa GD

Fra høsten 2021 rigger nettverket seg for å aktivt bidra inn i dialogen om blant annet arbeidsmarked, bolyst og inkludering. 

Synlighet og fremtidstro gjennom nye stemmer  

Nettverket er et godt virkemiddel for å åpne dører for tilflyttere. Det byr på verdifulle bekjentskaper, venner og kompetansepåfyll. Det gir rom for nye stemmer i dalen som ønsker utvikling og fremdrift. Det synliggjør muligheter. Nettverket Young Professionals bidrar til å gjøre Gudbrandsdalen attraktiv. Dette støtter Krafttak for grønn vekst fullt ut.  

Filmen om nettverket ble produsert til den digitale konferansen Den smarte, grønne dalen 3. juni 2021. Krafttak for grønn vekst ønsker å bidra til å styrke synligheten for nettverket og være en aktiv pådriver for å gi den unge kompetansen rom til å bidra og synes. Dette er framtidas Gudbrandsdøler.  

 

Forrige
Forrige

Sommer i dalen - full fart fra høsten

Neste
Neste

Pilotprogram for grønne forretningsmodeller