Boller og forskning 3. november
Krafttak for grønn vekst, Høgskolen i Innlandet, Senter for Digitalisering og Bærekraft, Skåppå og Innlandet fylkeskommune inviterer bedrifter i Gudbrandsdalen på boller og en prat om framtida.
Torsdag 3. november, Thon Hotel Otta, kl 12:30-14:30
Har du en idé som du ikke vet om du skal ta tak i?
Trenger du en ny måte å løse oppgaver på for å spare tid og penger?
Står du overfor en bærekraftsutfordring du ikke vet hvordan du skal løse?
Med hjelp fra spisskompetanse utenfra kan vegen til mål være raskere, grundigere og kanskje en helt annen enn du selv ville valgt.
Du får møte
• bedrifter som har jobbet med forskning, og høre om hva det faktisk innebar
• forskere som har lang erfaring med samarbeid med bedrifter
• noen av de som hjelper bedrifter med å finne frem til både kontakter, prosjekter og støtteordninger for å jobbe med forskningsprosjekter.
PROGRAM
12:30 Ankomst, boller og mingling
12:45 Velkommen og åpning ved Camilla Melgård, kompetansemegler i Skåppå
Gudbrandsdalen Uldvarefabrikk - Martje Benöhr, fagansvarlig tekstil: miljødokumentasjon for norsk ull
Handelshøgskolen Innlandet - Gunhild Wedum, førsteamanuensis: sirkulærøkonomi i praksis, prosjekt med GLØR og Carrot
GoodDog - Tess Erngren, grunnlegger: forskningssamarbeid for å dokumentere effekten av arbeid med å bruke natur og dyr for mennesker med ulike utfordringer
Vestlandsforskning - erfaringer fra prosjekter med bedrifter
En av de du får møte er Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, etablert i Lillehammer i 1887 og som i dag er en av Europas ledende leverandører av møbel- og bunadstoffer. De er i gang med et forskningsprosjekt rundt miljødokumentasjon for norsk ull og tekstiler som lages av denne råvaren. Internasjonale miljødata for ull er ikke representative for norske forhold. GUs mål er å kunne beregne klimaavtrykket for tekstiler basert på norsk ull, som er produsert lokalt på Lillehammer.
Etter programmet blir det restefest og kaffesnakk, og mulighet for en hyggelig prat med og mellom bedrifter, forskere og virkemiddelaktører.
Kaffepraten er spesielt aktuell for deg som driver bedrift i Gudbrandsdalen, men er også interessant for offentlige aktører og aktører innen forskning og utvikling.
Gratis å delta.