Muligheter for industrien

Hvordan kan industrien i Gudbrandsdalen bidra til å løse framtidas utfordringer? Det satte Krafttak for grønn vekst lys på under idéverksted for industri torsdag 24. februar.

Foto: Krafttak for grønn vekst

Bred deltakelse

Rundt 30 representanter fra industrien i Gudbrandsdalen var samlet for idéverksted på Otta. Målet for dagen var å inspirere til å se hvilke utfordringer som venter og mulighetene de kan by på, før deltakerne ble utfordret på å komme med forslag til hvordan de og regionen helt konkret kan ta tak i mulighetene.

Innledere for dagen var Egil Hogna (konsernsjef i Norconsult), Jon Kristiansen (regiondirektør i NHO Innlandet), Stig Morten Løken (konserndirektør teknisk i Hafslund ECO) og Sverre Håvard Bjørnstad (direktør for Innovasjon Norge Innlandet).

Se opptak fra dagen her:

Omstilling betyr også muligheter

Innlederne fokuserte på mulighetene som ligger i en grønnere, mer digital, tjenestebasert og internasjonal industri. Det grønne skriftet er den største omstillingen vi har sett siden innføringen av ISO-sertifisering. Løsningen ligger hos bedriftene, og vi må tilpasse oss.

For industrien i Innlandet kan det finnes spennende utviklingsmuligheter innenfor blant annet bruk av lavkarbonbetong, resirkulert stål og miljøvennlig overflatebehandling.

Innovasjon hindres av motvilje mot omstilling, og dette må vi være klar over.

Innlandet er godt posisjonert for grønn industri. Vi har sterke klynger, stabil kraft og er gunstig plassert geografisk. Det ligger et stort potensial i å koble verdikjeder sammen i industrielle symbioser.

Idéverksted - hvordan griper vi muligheter?

Foto: Krafttak for grønn vekst

I arbeidsverkstedet jobbet deltagerne i grupper for å se på muligheter innenfor følgende tema:

-       Ny bruk av stål og aluminium

-       Produkter med klimaregnskap

-       Gjenvinning av råvarer og restråvarer

-       Varmegjenvinning

-       Eksportsamarbeid

Ut av gruppearbeidet kom det konkrete forslag til spennende utviklingsprosjekt. Under oppsummeringen så vi på hvordan dette kan tas videre innenfor virkemiddelapparatet. Krafttak for grønn vekst og Skåppå vil jobbe videre med idéene i etterkant, og de som har deltatt på samlingen vil bli utfordret på å følge prosjektene videre.

Dersom du har en idé du vil realisere kan du ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!

Forrige
Forrige

Nye løsninger for landbruket

Neste
Neste

Filmbransjen som verdiskaper